Karhulstraat|Voorhoevestraat

Tent opzetten.

Het was een frisse vrijdagochtend in de Sokkenbuurt, waar tien moedige buurtbewoners zich verzamelden voor een missie die de geschiedenisboeken van de buurt zou ingaan. Gewapend met een goed humeur en een overvloed aan feestelijke energie begonnen ze aan het avontuur feestpaleis neer te zetten voor het Kerstboom- en Wildzwijn-van-het-Spit-feest.

Met een chaotische planning en een veel buurtgezelligheid werd de tent als een geoliede machine opgebouwd. De feestcommissie, bijgestaan door deze tien man, zette de palen recht, spande het doek en voegde hier en daar wat twinkelende lichtjes toe. Onder het werk door werd er gelachen, werden herinneringen gedeeld en werden zelfs enkele oliebollen genuttigd om de energie op peil te houden.

Met de tent fier overeind en een voldaan gevoel van saamhorigheid, verplaatste het team zich naar het volgende hoofdstuk van het feestelijke avontuur. Tafels en stoelen werden vlot neergezet, terwijl anderen zich ontfermden over de verlichting die het feestpaleis een betoverende sfeer geeft. Het aggregaat brulde vrolijk en leverde stroom voor de laatste hand aan de voorbereidingen.

De aanwezige man van de tentenverhuur had duidelijk plezier bij het opzetten van de tent met onze b uurtje.  Zijn ogen lichtten op bij het zien van de feestelijke chaos die de Sokkenbuurt in zo’n korte tijd had gecreëerd. Hij kon zijn enthousiasme niet onderdrukken en liet weten dat hij zelden zo’n leuke activiteit had meegemaakt. De Sokkenbuurt had zijn hart gestolen.

Met een glimlach op hun gezichten en een flinke dosis voldoening, stond het tiental helden daar, kijkend naar het feestpaleis dat ze samen hadden opgebouwd. De avond kan niet anders dan een groot succes worden.

Aan de tien helden van de Sokkenbuurt, een welgemeend “dank jullie wel” voor jullie onvermoeibare inzet en ongekende gezelligheid. Jullie hebben niet alleen een feestpaleis gerealiseerd, maar ook herinneringen gemaakt die nog lang in de Sokkenbuurt zullen nagalmen. Op naar een legendarisch feest!

Ga naar de inhoud