Karhulstraat|Voorhoevestraat

Pizza, Pizza, ………..oh  Pizza !

Op een stralende zaterdag aan het einde van deze zomer, precies op Burendag, verzamelden zich zo’n vijftig buurtbewoners op het veld van de Sokkenbuurt. De lucht was gevuld met prettige conversaties en de heerlijke geur van versgebakken pizza’s van Viva La Pizza. Het leek wel alsof we allemaal eindelijk een excuus hadden gevonden om onszelf te verwennen.

Op het veld stonden de door de bewoners zelf meegebrachte tafels en stoelen, en in het midden was er een pizza’s uitgifte punt waarin Viva la Pizza ter plekke heerlijke pizza’s bakte en de buurtbewoners er mee verwende . Jong en oud smulde ervan en had het duidelijk naar zijn zin. Veel gezichten waren versierd met een glimlach van oor tot oor.

Voor de kinderen was er naast de heerlijke pizza’s ook een geweldig springkussen aan de rand van het veld opgetuigd. Het enthousiasme van de kleintjes was aanstekelijk, en ze renden vrolijk heen en weer, hun handen vol met stukken pizza. Het was zo’n typisch geval van ‘de jeugd van tegenwoordig,’ en we waren stiekem wel een beetje jaloers op hun energie.

Terwijl we smulden van onze pizza’s en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar doornamen, viel het ons op hoe de buurt de laatste jaren flink was verjongd. De gemiddelde leeftijd was omlaag geschoten, en het was geweldig om te zien hoeveel kinderen er waren. De Sokkenbuurt is springlevend!

Een groepje heren stond aan een statafel bij het pizza-loket en fluisterde en lachte terwijl ze plannen maakten voor een andere traditie: het terugbrengen van een kerstboom in de Sokkenbuurt. Het gerucht gaat dat ze stiekem al begonnen zijn met slimme plannetjes smeden.

Naarmate de avond vorderde en de zon langzaam achter de horizon verdween, werd de sfeer alleen maar gezelliger. We genoten van onze pizza’s en van elkaars gezelschap, wetende dat we een gemeenschap zijn die iets bijzonders deelt.

Helaas het is weer voorbij maar niet voordat we namens de aanwezige buurtbewoners onze oprechte dank hebben uitgesproken aan de organisatie voor het neerzetten van een prachtig feest, en het regelen van de fantastische weersomstandigheden. We waarderen de inspanningen enorm en kijken uit naar de volgende keer dat we allemaal weer kunnen samenkomen en genieten van elkaars gezelschap en wie weet weer heerlijke pizza’s. Bedankt!

Ga naar de inhoud