Facebook Image

Nieuwe Burgemeester in de Sokkenbuurt.

 Zaterdag 22 december is Riewin Klomp geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de Sokkenbuurt. Tijdens de zeer gezellige kerstborrel werd eerst afscheid genomen van Rob van Gurp die zich de afgelopen 3 jaar voor de buurt verdienstelijk heeft gemaakt . Het bosje bloemen voor Irene, het flesje drank voor Rob, en de vele bedankjes van de buurtbewoners en het organisatie comité maakten er een warm afscheid van.

Maar ja de dames en heren van het sokkenbuurtkerstborrelcomité die vonden eigenlijk dat een Sokkenbuurt zonder burgemeester is als een vlaggenmast zonder vlag. Reden om via een snelle selectie methode een nieuwe burgervader te selecteren (lees aan te wijzen). Het zweet brak sommige bewoners van ons mooie buurtje uit toen ze na drie selectieronden nog niet afgevallen waren. Uiteindelijk hoe kan het ook anders viel de keus op de man die volgens het comité het meest aan de weg timmert Riewin Klomp.  Een goede keus. Dat bleek even later  uit de door Riewin gehouden  inauguratie toespraak, waarin hij meteen aankondigde dat er 15 juni een zomerfeestje (BBQ) in de buurt is. Dus sokkenbuurters zet die datum in de agenda.
De kerstborrel was als elk jaar weer een enorm gezellig feestje zonder enige wanklank. Hoewel er aan maar vooral achter de bar enigszins vals werd meegezongen met Nick en Simon.
Tegen 24:00 uur keerden de bewoners van de sokkenbuurt huiswaarts en was het feest afgelopen.

Zondag is de tent afgebroken. Tijdens het afbreken gebeurden er ondanks de aanhoudende regen en het koude weer mooie dingen. Henk van de Molen zei dat hij over drie jaar Riewin gaat opvolgen waarop Bennie van de Linde heeft afgesproken die taak over 6 jaar Henk van de Molen uit handen te nemen. De komende 9 jaar heeft de sokkenbuurt dus weer een burgemeester. Petje af heren uitstekend werk.