Facebook Image

Kerstboom halen 2012.

Klik op de foto voor het album!!

Dubbelklik op de Foto voor nog meer foto's
 

Ze zijn weer terug. De speciale elite- eenheid  uit de Sokkenbuurt die in de nacht van vrijdag 7 op 8 december gewapend met een kruiwagen vol drank en kippenboutjes de Bruggelse jungle in trok om een kerstboom te scoren. Na een korte spionage actie op het terrein van de politie academie waarbij de omtrekkende beweging  perfect werd uit gevoerd, werd aan de Arnhemse weg ten hoogte van Achmea een bus aangehouden . Alle noodzakelijke spullen werden in de bus geladen en de chauffeur van de bus werd aangegeven dat men op zoek was naar een stel Aziaten.  Het geheel uit autochtonen bestaande team werd er daarop door de buschauffeur bij wokrestaurant Beekbergen weer uit de bus gelaten.

In  Beekbergen werd de club al voor de eerste keer gefoerageerd. Elke kadet  kreeg een knakworst met mosterd geen punaise maar één of twee volle strepen.  Na deze korte pauze werd het hoog tijd voor de flinke mars noordwaarts naar de eindbestemming. De dikke laag sneeuw maakte dat de mannen zich toch wel afgesneden voelden van de buitenwereld, maar de heldere sterrenhemel hielp geweldig bij de navigatie.  Het was ook de sneeuw die elke kilometer die er voortgang werd geboekt deed aanvoelen als de dubbel afstand. Het was een zware toch naar het nachtkamp waar onze helden tegen 2:30 na middernacht arriveerden.  Één van de mannen verzuchtte bij binnenkomst in het kamp dat de organisatie uitstekend was de route mooi maar veel te lang. Gelukkig werd zijn mening lang niet door alle anderen gedeeld zodat motivatie, en enthousiasme hoog bleven. ’s Nacht werden ervaringen met vorige kerstboom haal tochten nog eens uitvoerig besproken om er vooral lering en plezier uit te trekken. Naderhand werd er wat gedobbeld, en een kaartje gelegd.

’s Ochtends rond 7:15 uur zijn er een paar flinke kerels weer terug gegaan naar Ugchelen om het zwaar materieel op te halen en naar Hoenderloo te begeleiden. Vanwege de vrieskou, er waren temperaturen tot -17 graden onder nul voorspeld, was het zwaar materieel overdekt in een garage in Ugchelen gestald.

Rond 8:00 uur waren deze knapen met het zwaar materieel de chauffeur van de trekker en de veegploeg weer present in Hoenderloo. In Hoenderloo werd er een stevig ontbijtje verorberd. Na het versterken van de inwendige mens werden de poolkleren weer aangetrokken en ging men richting uiteindelijk doel van deze missie, de kerstboom.

Na een uurtje ijzige kou lijden op de aanhanger van de tractor werd de plek waar de boom moest staan bereikt. Met behulp van geavanceerde GPS technologie werd de boom na korte tijd weer terug gevonden. De houthakker uit het team kapte in no time de de groene jongen. In nog geen 10 minuten lag de benaalde knaap op zijn rug. Hoewel  men bij een dennenboom waarschijnlijk moeilijk van een rug kan spreken. De boom werd door de manschappen op geladen en het werd tijd om huiswaarts te keren.

Na een schitterende tocht door het wit besneeuwde landschap van het Leesten en de omgeving  bereikte het konvooi, Ugchelen. Voor de stoet uit liepen twee vrijwilligers om het verkeer in goede banen te geleiden en de Kerstboom stoet vrije doorgang te verlenen. Hier en daar werd er nog even één neutje weggewerkt maar strikt op medicinale basis of tegen de kou.

 

11:15 bereikte de club de Sokkenbuurt. In de Sokkenbuurt werd in een half  uurtje de boom geplaatst. Helaas lukte het ook dit keer ondanks het harde werken, en één van de meest ervaren mannen aan de aan de shop, niet om de boom in één keer rechtop te laten staan.  Na het helpen van de schopman ging het gelukkig een stuk beter.

12:00 uur   de boom staat te pronken in de Sokkenbuurt. Als een generaal met de verlichting als sterren en strepen.  Het moment dat de boom stond werd als tijdstip genomen om voor de manschappen het middagmaal  te laten aanrukken.  Zo tegen 12:15 uur stond de voor de uitgehongerde kerstboomhalers een heerlijk geurende en prima smakende boerenkool maaltijd op het programma.  Met thee en koffie werd de lekkere boerenkool maaltijd na de geleden kou een heerlijk warm punt in het midden van de dag.

Na de maaltijd werd de laatste zaken rond de oom geregeld helaas is de boom ondertussen gedegradeerd tot kolonel omdat er sluiting in de Electra bleek te zijn. Het aantal sneoeren met verlichting is derhalve met een derde verminderd.

Tot slot moet ik melden dat het, ook dankzij de sneeuw, een werkelijk prachtige tocht was dit jaar. De boom is mooi en de inspanning waard. De middernachtelijke soep Erwten en groente had ik nog niet vermeld. En oh ja er zijn gelukkig weer vrijwilligers die de kar in figuurlijke zin volgend jaar willen trekken.  Dat was het.