Facebook Image

Mail voor onder de Kerstboom

Het mailtje van Rob dat de boel in beweging zette:

 

Beste Jan en Tiemen,

 

Ik stuur deze mail naar jullie, omdat ik jullie e-mail adressen min of meer bij de hand heb en die van anderen niet. Jan Sloot, Ton ... en ik hebben afgelopen zaterdag de kerstboomrestanten kleiner gemaakt en gebundeld, zoals afgesproken. Eveneens volgens afspraak heb ik vandaag Circulus gebeld om een en ander alsnog te laten ophalen. Nu doet zich echter het probleem voor dat Circulus dat alleen doet als er 100 kg van iemand's grofvuil pas kan worden afgeschreven. Toen ik daartegen protesteerde en aangaf dat het hier om een hele buurt gaat en niet om 1 persoon was de reactie dat we dat dan op 20 januari, toen de boom niet werd meegenomen, telefonisch hadden moeten doorgeven. Nu is het volgens Circulus te laat en kan het alleen als grof vuil/tuinafval. Er bleek geen praten tegen. Ik laat in ieder geval geen 100 kg van mijn kaart afschrijven. Gezien de komende verbouwing heb ik die zelf hard nodig. Ik heb gedaan wat ik heb beloofd, maar nu weet ik het even niet meer. Wie het wel weet mag het zeggen.

 

Groeten,

Rob

 

De reactie van Jan Sloot:

Heren, 

 

Wat jammer nu dat e.e.a. tot moeilijkheden gaat leiden.

Mogelijk dat een collega van mij nog een poging wil doen om het hout op te halen voor gebruik in een soort tuinkachel.

In dat geval gaan er weer enige kilo's af.

Als het restant dan nog eens door iemand van ons met een aanhanger of zo naar de stort kan worden gebracht moeten we een regeling treffen dat deze persoon niet hoeft bij te leggen in de kosten maar dat even gekeken kan worden of deze de kilo's kan laten afschrijven dan wel middels de pot gecompenseerd kan worden.

 

Groeten Jan

 

Mijn Reactie op de mail van Rob :

 

Hallo Jan en Rob,

 

ik heb Circules nog maar een keer gemaild met het verzoek de boom op te halen. ben benieuw hoe ze op de mail hierbij gevoeg reageren.

L.s.,

 

Zoals elk jaar weer opnieuw met de Kerst hebben we nu al voor de 35-e keer in de Sokkenbuurt (Karhulstraat/Voorhoevestraat Ugchelen) ter verhoging van het saamhorigheidsgevoel een Kerstboom neergezet een kerstborrel onder de boom gehouden en  na 1 januari de boel weer opgeruimd. (klik op Lees meer voor de rest van het verhaal).

 

 

De Kerstboom afgebroken de stukken in de straat gelegd. Alles net als in voorgaande jaren.  De boomstam in stukken van kleiner dan 1,80 meter gezaagd. Vervolgens Circules  gebeld en zij gaven aan dat ze de boom zouden komen halen.

 

Een van mijn buren die woont tegenover de plek waar de boom ligt zag op een mooie dag de ophaal auto van Circules verschijnen. Hem werd meegedeeld dat ze de boom niet konden meenemen omdat de takken en het hout niet bijeengebonden waren.  Regels die blijkbaar een paar jaar eerder zijn ingevoerd maar war we weinig van wisten. Ondanks de door deze buurman aangeboden hulp werd de boom niet meegenomen.

 

Vervolgens heeft onze de boel nog een beetje handzamer gemaakt en heeft onze  buurtburgemeester weer naar Circules gebeld of ze de boom willen komen ophalen.

Van hem kreeg ik deze mail over de kerstboom:

 

Hij schrijft over zijn Contact met Circules het volgende

 

Nu doet zich echter het probleem voor dat Circulus dat alleen  de kerstboom ophaalt  als er 100 kg van iemand's grofvuil pas kan worden afgeschreven.

Toen ik daartegen protesteerde en aangaf dat het hier om een hele buurt gaat en niet om 1 persoon was de reactie dat we dat dan op 20 januari, toen de boom niet werd meegenomen, telefonisch hadden moeten doorgeven.

Nu is het volgens Circulus te laat en kan het alleen als grof vuil/tuinafval. Er bleek geen praten tegen. Ik laat in ieder geval geen 100 kg van mijn kaart afschrijven. Gezien de komende verbouwing heb ik die zelf hard nodig. Wie het wel weet mag het zeggen.

 

Groeten,

 

Wat ik er van vind dat als een inwoner van de Sokkenbuurt belt om vuil uit zijn straat te laten verwijderen daarvoor moet laten betalen hou ik liever voor me. Het lijkt me niet terecht en het helpt Apeldoorn ook niet zijn straten schoon te houden.  Maar goed. Ik zag graag dat Circules alsnog de boom in onze straat kwam ophalen. Indien dat niet gebeurd heb ik voor ons Kerstboom probleem de volgende kostenloze oplossingen bedacht:

 

1)      Ik start een actie om de boel verdeeld over een aantal groencontainers van onze buurt te verdelen en ze een van de komende maandagen mee te laten nemen. Misschien iet handig vanwege de stukken stam van de boom die redelijk omvangrijk zijn.

2)      Circules haalt het op en schrijft bij 100 bewoners 1 kg van hun tegoed af.

3)      We organiseren een paasvuur en verbranden de boomresten.

4)      We brengen de boom terug naar het bos dat achter onze wijk ligt.

 

Dat dit niet de fraaiste oplossingen zijn daar ben ik van overtuigd. De mooiste oplossing is nog steeds dat Circulus de resten van de boom op komt halen. Ik zou Circulus dan ook vriendelijk willen verzoeken dit alsnog te doen zonder dat het 100 kg tegoed bij een van onze buurtbewoners kost.

Ik hoor graag op korte termijn bij voorkeur nog deze week welke oplossing de voorkeur van Ciculus heeft.

 

Groetjes Tiemen

 

Reactie van Rob op mijn mailtje:

Hallo Tiemen en Jan,

Bedankt voor jullie reacties. Tiemen, wat mij betreft heb je het prima verwoord naar Circulus. Ik ben zeer benieuwd of en zo ja, hoe, ze daarop gaan reageren.  Inderdaad nog even afwachten lijkt me. Jan, als het om een aanhanger gaat, die kan ik desgewenst regelen.

 

Groeten,

Rob

 

Reactie van Circules van donderdag op mijn mail.

Geachte heer Meijer,

 

Wij hebben uw melding in verwerking genomen.

De kerstboom wordt kosteloos voor u opgehaald binnen 2 dagen.

Wij gaan ervan uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

 

Met vriendelijke groet,Sian van Iperen

 

Reactie van mij naar Jan en Steven met als aanleiding een belletje van Circules een uur nadat ik het mailtje had gelezen.

 

Hallo Jan en Steven,

hartelijk dank voor het opruimen van de kerstboom. Goed werk. Voor dat ik thuis was bracht Circules me al op de hoogte van het feit dat de boom er niet meer lag. Ik moet zeggen ik was zeer verbaasd want vanochtend toen ik naar het werk ging lag hij er nog. Ik werd namelijk gebeld door een dame van Circules dat de vuilnismannen die ze er op uitgestuurd had om de boom kostenloos op te halen zonder het groen weer terug waren gekeerd.  In het kader van het hele kerstbomen verhaal wil ik jullie onderstaande 
mailwisseling niet onthouden. (Hier stond de inhoud van mijn mail aan Circules).

Zoals jullie hebben we ons best gedaan om de boom weg te laten halen. Maar aan de andere kant hebben jullie bewezen dat er niets zo snel werkt als eigen buurt initiatief daarvoor hulde en nogmaals dank.Beschrijving: https://mail.google.com/mail/e/gtalk/32B

P.s., De dame van Circules gaat me morgen bellen over waar de boom nu gebleven is.  Ik denk dat ik haar maar vertel dat de kerstman hem persoonlijk is komen halen Beschrijving: https://mail.google.com/mail/e/gtalk/328

 

Reactie van Jan Kremer op mijn mailtje:

 

Hallo allemaal.

Wat is dit nou? Jan Sloot zag het even niet meer zitten met de kerstboom. De boom bleek een blijvertje in onze buurt. Steven en ik hebben Jan toegezegd dat we de boom zouden opruimen. Jan blij. Buurt blij. Iedereen blij… En nu blijkt achteraf dat we rustig achter de geraniums hadden kunnen blijven zitten… O ja, zeven buurtbewoners zitten met een volle groencontainer. Heeft Circulus over een weekje toch weer wat te doen!

Ik kijk nu al uit naar de kerstboom van volgend jaar.

Nog een vraagje… er stond toch niet ergens een verborgen camera te draaien?

 

Groetjes

Jan Kremer

 

Reactie van Circules (ze zouden terugbellen)

Geachte heer,

 

Zoals afgesproken heb ik u geprobeerd te bellen vandaag over uw melding.

Indien de kerstboom nog niet is opgehaald hoor ik dat graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

Sian van Iperen

 

 

Mijn Uitleg

 

Hallo Sian,

 

ik heb je geprobeerd terug te bellen maar helaas lukte dat niet. De boom is weg.

Een paar buurmannen in Kerstmanpakken hebben voor het verwijderen van de Boom zorg gedragen

..

Als ik het goed begrepen heb moeten de stukken van de stam niet langer zijn dan 1.80 m en de takken ook niet en die moeten bij elkaar worden geknoopt?  Dan gaan wij als buurt het volgend jaar nog een keer proberen. 

 

Bedankt dat je geprobeerd hebt me verder te helpen. 

Alleen binnen een chaotisch gezellige Sokkenbuurt kan het gebeuren dat als Santa Claus verklede buurtgenoten het heft zelf in handen nemen en voor verwijdering zorg dragen. Dat is afgelopen donderdag middag rond 13:00 gebeurd.

 

Ik wens je een fijne dag verder en een fijn weekend.

 

Met vriendelijke groeten Tiemen Meijer

 

En dan hier het einde van het verhaal.

 

Geachte meneer Meijer,

Bedankt voor uw terugkoppeling. De kerstboom mag inderdaad niet langer zijn dan 1.80 m. Indien u daarnaast nog losse takken heeft inderdaad even bundelen.Met deze informatie ervan uit gaande dat het volgend jaar gewoon opgehaald wordt.

Bedankt voor uw medewerking.

Sian van Iperen
Medewerkster Call-Centre